22-09-2012 Eligio – NBA MIN

Wedstrijd van 22 september 2012
Miniemen jongens
Eligio BBC – NBA

Beide ploegen begonnen krachtig aan de wedstrijd – mogelijk iets té enthousiast, de bal ging snel over en weer en er waren voldoende doelkansen maar tijdens de eerste minuten werd er weinig gescoord. Daarna liep de score gelijk op naar een 16-14 aan het einde van het eerste kwart. In het begin van het tweede kwart stak Eligio nog een tandje bij. De thuisploeg kon onze miniemen er een aantal minuten van weerhouden om te scoren en doordat ook de defensieve rebounds even verzwakten nam Eligio een tiental punten voorsprong. NBA maakte echter nog een mooie inhaalbeweging met enkele driepunters en kon de rust ingaan met 31-26 op het bord.
Tijdens de tweede helft werd ons opnieuw het scoren nagenoeg onmogelijk gemaakt. Eligio ging full court en ontfutselde onze jongens regelmatig de bal tijdens de aanval. Het verschil in ploeggrootte, zeven tegen elf spelers, begon door te wegen. NBA kon het tempo aan maar geraakte minder vaak tot bij het bord. Vooral in de derde quarter kon Eligio een voorsprong opbouwen die niet meer kon worden bijgebeend. Ondanks de eindscore van 74-46 kunnen we toch zeggen dat we een verdienstelijke wedstrijd hebben gespeeld met mooi samenspel.

Elia: 10 – Mitch: 0 – Raf: 17 – Thomas: 4 – Filip: 2 – Jens: 2 – Mats: 11

NIEUWS

Nieuws

Onze website kreeg een update, daardoor zijn sommige pagina’s nog even niet beschikbaar. Onze excuses voor eventueel ongemak.

Vergeet niet dat je pas kan spelen wanneer je een geldig en actueel medisch attest kan voorleggen. Druk het MEDISCH ATTEST af en laat het onverwijld invullen door je huisarts!

Weetjes

  • De trainingen zijn alleen toegankelijk voor de spelers en coach. Je kan de zaal bereiken via de CAFETARIA. De deur van de inkomhal naar de sportzaal is enkel open wanneer de cafetaria gesloten is.
  • Like onze FACEBOOKPAGINA! Zo blijf je gedurende het hele seizoen steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes.
  • Word ERELID! Je krijgt gratis toegang tot alle wedstrijden van de seniors en je krijgt korting op onze hoofdactiviteiten. Meer inlichtingen kan je inwinnen bij het secretariaat.

01-09-2012 BVA : Vabco Mol – NBA Sen 2

Op zaterdag 01-09-12 is de wedstrijd BvA tussen Vabco Mol – Nieuw Brabo gepland om 1900 uur

Op die dag is er te Mol de jaarlijkse Lichtstoet, waardoor een gedeelte van het centrum is afgesloten en de sporthal moeilijker te bereiken is.

Indien men voor 1800 uur aanwezig is, is er geen probleem.

Vanaf 1800 uur kan men het best via Geel komen en zo de wegbeschrijving volgen tot Mol centrum tot wanneer de weg is afgesloten.

Daar kan men een klein wegje (Molenstraat) schuin rechts indraaien (tussen Mobistar en Blokker) en dan nog 200 m rechtdoor tot aan de sporthal.

Mogelijks zijn er wel parkeerproblemen aan de sporthal.

Sportieve groeten
Guido Claes
Secretaris Vabco Mol – 1216
0486/86.86.98

01-09-2012 Kontich – NBA MIN

Het seizoen werd voor de miniemen geopend met een vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Kontich. Het eerste kwart werd een beetje aarzelend gestart, de tegenstanders wat afgetast, wat maakte dat de thuisploeg op een 6-2 voorstand kwam, maar van zodra onze miniemen in de wedstrijd kwamen pakten ze die ook meteen. Kontich kreeg weinig kans bij de rebounds en dus ook minder kans om de aanval af te werken. NBA boog de score om en ging naar 10-18 bij de start van het tweede quarter. Dat werd ingezet op hetzelfde elan, hoewel halverwege de aanvallen even stil leken te vallen. De ploeg herpakte zich echter mooi en hoewel iets zwakker in de verdediging was het aanvallend samenspel top, de bal ging vlot rond en op het juiste moment door de ring. Bij rust stond er dan ook een mooie 19-36 op het bord.
Tijdens het derde kwart viel aan beide kanten de score stil. Er werd snel gespeeld, zowel thuisploeg als bezoekers kregen voldoende aanvallende kansen, maar geen van beide kon echt punten pakken. Tijdens de eerste zeven minuten werd amper gescoord, met respectievelijk zes en vijf punten. Dat werd nog een beetje goed gemaakt tijdens de volgende drie minuten, beide kanten scoorden uiteindelijk elf punten tijdens het kwart. In het laatste kwart was de samenhang in de thuisploeg een beetje zoek en had NBA een duidelijk overwicht. Mooie fast breaks, mooie passen onder de ring, en de score was navenant. Bij het eindsignaal was de stand 38-64.

Elia: 12 – Mitch: 2 – Raf: 8 – Thomas: 6 – Kobe: 6 – Filip: 10 – Vincent: 3 – Jens: 5 – Mats: 12

Door omstandigheden kon coach Steven bij deze eerste wedstrijd van zijn poulains niet aanwezig zijn, maar de extra trainingen hebben zonder twijfel resultaat opgeleverd. Dank aan Mario en Lars voor de sportieve bijstand.