01-09-2012 Kontich – NBA MIN

Het seizoen werd voor de miniemen geopend met een vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Kontich. Het eerste kwart werd een beetje aarzelend gestart, de tegenstanders wat afgetast, wat maakte dat de thuisploeg op een 6-2 voorstand kwam, maar van zodra onze miniemen in de wedstrijd kwamen pakten ze die ook meteen. Kontich kreeg weinig kans bij de rebounds en dus ook minder kans om de aanval af te werken. NBA boog de score om en ging naar 10-18 bij de start van het tweede quarter. Dat werd ingezet op hetzelfde elan, hoewel halverwege de aanvallen even stil leken te vallen. De ploeg herpakte zich echter mooi en hoewel iets zwakker in de verdediging was het aanvallend samenspel top, de bal ging vlot rond en op het juiste moment door de ring. Bij rust stond er dan ook een mooie 19-36 op het bord.
Tijdens het derde kwart viel aan beide kanten de score stil. Er werd snel gespeeld, zowel thuisploeg als bezoekers kregen voldoende aanvallende kansen, maar geen van beide kon echt punten pakken. Tijdens de eerste zeven minuten werd amper gescoord, met respectievelijk zes en vijf punten. Dat werd nog een beetje goed gemaakt tijdens de volgende drie minuten, beide kanten scoorden uiteindelijk elf punten tijdens het kwart. In het laatste kwart was de samenhang in de thuisploeg een beetje zoek en had NBA een duidelijk overwicht. Mooie fast breaks, mooie passen onder de ring, en de score was navenant. Bij het eindsignaal was de stand 38-64.

Elia: 12 – Mitch: 2 – Raf: 8 – Thomas: 6 – Kobe: 6 – Filip: 10 – Vincent: 3 – Jens: 5 – Mats: 12

Door omstandigheden kon coach Steven bij deze eerste wedstrijd van zijn poulains niet aanwezig zijn, maar de extra trainingen hebben zonder twijfel resultaat opgeleverd. Dank aan Mario en Lars voor de sportieve bijstand.

Comments are closed.