22-09-2012 Eligio – NBA MIN

Wedstrijd van 22 september 2012
Miniemen jongens
Eligio BBC – NBA

Beide ploegen begonnen krachtig aan de wedstrijd – mogelijk iets té enthousiast, de bal ging snel over en weer en er waren voldoende doelkansen maar tijdens de eerste minuten werd er weinig gescoord. Daarna liep de score gelijk op naar een 16-14 aan het einde van het eerste kwart. In het begin van het tweede kwart stak Eligio nog een tandje bij. De thuisploeg kon onze miniemen er een aantal minuten van weerhouden om te scoren en doordat ook de defensieve rebounds even verzwakten nam Eligio een tiental punten voorsprong. NBA maakte echter nog een mooie inhaalbeweging met enkele driepunters en kon de rust ingaan met 31-26 op het bord.
Tijdens de tweede helft werd ons opnieuw het scoren nagenoeg onmogelijk gemaakt. Eligio ging full court en ontfutselde onze jongens regelmatig de bal tijdens de aanval. Het verschil in ploeggrootte, zeven tegen elf spelers, begon door te wegen. NBA kon het tempo aan maar geraakte minder vaak tot bij het bord. Vooral in de derde quarter kon Eligio een voorsprong opbouwen die niet meer kon worden bijgebeend. Ondanks de eindscore van 74-46 kunnen we toch zeggen dat we een verdienstelijke wedstrijd hebben gespeeld met mooi samenspel.

Elia: 10 – Mitch: 0 – Raf: 17 – Thomas: 4 – Filip: 2 – Jens: 2 – Mats: 11