07-10-2012 T&T Turnhout – NBA JUN

Wedstrijd juniors  – 7 oktober 2012

T&T Turnhout – Nieuw Brabo Antwerpen  (73-51)

Turnhout is volgens meerdere waarnemers, samen met Mol en Schilde, één van de sterkere ploegen in deze reeks. Deze wedstrijd werd gespeeld onder leiding van interim-coach Johnny Muys (waarvoor dank!).

De eerst quarter werd door onze juniors goed aangevat. Ze hielden tot halfweg de leiding. Daarna werd het wat haasje over. De thuisploeg kon de quarter echter met 15 tegen 12 afronden.

Tijdens de tweede quarter leek Brabo wat weg te zakken. Er werd te traag en niet accuraat genoeg verdedigd. In aanval werd nogal wat balverlies geleden en was de afwerking, hoewel vaak na goed spel, niet optimaal. Door de overschakeling naar een zoneverdediging kon het team de schade toch nog beperken. Ze gingen rusten met een 35-21 achterstand.

De derde en vierde quarter bleef Brabo vrij goed in de wedstrijd. Toch was de verdediging bij momenten erg doorwaadbaar en bleven te vermijden balverliezen zich opstapelen. Dit niet in de laatste plaats door de agressieve full-court verdediging van Turnhout.

Te vaak volgde een scoreloze afwerking op een bij momenten degelijke spelopbouw.

De eindscore geeft een correct beeld van de wedstijd  Echt tevreden zullen de jongens allicht niet zijn, hoewel ze tot het einde zijn blijven doorgaan. De ploeg kan zeker nog groeien in efficiëntie (zowel verdedigend als aanvallend).

Sebbe 3, Igor 1, Nicola 2, Lars 11, Lucas 5, Jeroen 0, Francis 16, Wilfried 13

Comments are closed.