12-01-2013 NBA Miniemen – Essense ESBAC BBC

De wedstrijd kwam slechts moeizaam op gang, vooral dan voor de thuisploeg. Doelkansen werden gemist door een slechte afwerking, er werd geen enkele offensieve rebound genomen. We keken dan ook al snel aan tegen een achterstand van acht punten die, ondanks iets actiever spel vanaf de achtste minuut, niet echt kon weggewerkt worden. Met een stand van 8-15 bij het begin van het tweede kwart moest duidelijk een tandje worden bijgestoken. Mee dankzij een verzwakte afwerking bij de bezoekers en goed werk in de defensieve rebounds konden de scorekansen van Essense worden beperkt en gingen we de rust in met 24-22.

Niet de meest geruststellende cijfers, in de wetenschap dat ons derde kwart in het verleden al vaak het zwakste bleek. Dat was nu echter niet het geval, NBA ging eindelijk voor het betere passenwerk en zag zo al snel een bescheiden voorsprong van 8 punten ontstaan, die kon worden volgehouden tot aan het einde van het quarter met 40-32. Het vierde kwart zette dan weer minder goed in: aan beide zijden werd veel zenuwachtiger gespeeld en slordig afgewerkt. Onze miniemen kregen aanvankelijk iets vaker de bal door de ring en liepen uit tot twaalf punten. Essense kon nog enkele punten goedmaken maar slaagde er niet meer in om bij te benen. Eindstand 52-43.

Elia: 11 – Mitch: 0 – Raf: 11 – Thomas: 6 – Kobe: 12 – Filip: 2 – Vincent: 2 – Mats: 8

Comments are closed.