10-10-2015 NBA SEN1 – WUUSTWEZEL

Brabo blijft ongeslagen na een defensieve thriller

Wuustwezel staat in de rangschikking op de tweede plaats, ze kwamen naar de Expo met als plan ervoor te zorgen dat Brabo zijn eerste puntenverlies zou lijden.

Het begin van de wedstrijd verliep zeer stroef langs beide kanten. Er werd zeer weinig gescoord en slordig gespeeld. Na vijf minuten liep het dan uiteindelijk iets vlotter maar beide kanten hielden de defense strak. Brabo had het verrassend moeilijk in de rebound en hier profiteerden de wezels optimaal van. Net voor rust zorgde de thuisploeg dan toch voor een klein kloofje, na een hard bevochten eerste helft.

Na de pauze startte Brabo het best en liep vrij snel 10 punten uit, maar dan stokte de machine opnieuw: de al snel vergaarde 4 ploegfouten zorgden ervoor dat Wuustwezel weer kon aansluiten vanop de vrijworplijn. In de laatste quarter was het spanning troef: Brabo stond de hele tijd maximaal 4 tot 6 punten voor, een sterke Leyssens en Willems hielden hun ploeg tot het laatst in de race en zorgden uiteindelijk voor een thriller van formaat. Brabo mocht geen steek laten vallen! Een sterke Polfliet zorgde uiteindelijk voor de verademing: Brabo wint deze defensieve wedstrijd en blijft ongeslagen.

Nice job, team! See you.

Tommy Pouillon, Scouter Nieuw Brabo Antwerpen

(c) Gazet van Antwerpen 12/10/2015

Quarters: 16-13, 16-13, 10-13, 24-19 – 66-58

Junior: 11 – Wesley: 9 – Kenny: 6 – Benjamin S: 3 – Bob: 12 – Koen: 11 – Moussa: 2 – Jurgen: 12

Comments are closed.