26-08-2017 MAKEBA – NBA U21

Onze U21 trokken naar Mariaburg voor een oefenwedstrijd tegen Makeba, hun eerste wedstrijd in de huidige samenstelling en met coach Jeff. De thuisploeg telde vooral eerstejaars juniors en speelde nog wat onwennig. Brabo daarentegen was goed op dreef en nam van bij aanvang stevig de wedstrijd in handen. Met goed aanvallend werk en een stevige verdediging werd al voor de rust een mooie voorsprong opgebouwd.

Na de pauze werd de druk op de thuisploeg nog opgevoerd en tijdens de tweede helft kreeg Makeba amper nog kansen om te scoren. Met nog enkele minuten te spelen waren intussen 92 punten bij elkaar gesprokkeld. Even leek het er op dat het daarbij zou blijven: Makeba had balbezit en bleef verbeten vechten om elk punt. Brabo scoorde echter tweemaal en met nog een succesvol freeshot erbij lagen de honderd punten plots binnen bereik. Filip mikte net voor de buzzer nog een driepunter door de ring en maakte de overwinning compleet.

Quarters: 14-23, 8-24, 3-27, 5-26 30-100

Elia: 16, Mo: 24, Sami:4, Jacob: 8, Raf: 21, Badr: 5, Filip: 9, Benjamin: 2, Jelle: 6, Jens: 5