30-05-2014 TORNOOI OLICSA MINIEMEN

juni 9th, 2014

Net als vorig jaar sloten de miniemen 1 het seizoen af met het tornooi van Olicsa. Nog een laatste wapenfeit voor de zomerstop, in open lucht, en gelukkig met droog weer. Het was aan de frisse kant, perfect voor de spelers maar iets minder interessant voor de supporters. We speelden twee wedstrijden, tegen Essense ESBAC en BBC Bonheiden, beide met winst voor Nieuw Brabo. Ondanks het tempo (twee wedstrijden onmiddellijk na elkaar) bleef de ploeg er voluit voor gaan. Een mooier afscheid konden we ons niet wensen.

Tijdens een etentje bij Fogos (een streepje Brazilië om alvast in the mood te komen voor de WK-gekte die op ons af komt) werd de coach nog even in de bloemetjes gezet en konden ouders en spelers een laatste keer verbroederen.

Geniet van de vakantie!

24-05-2014 BBQ

april 25th, 2014

Op 24 mei stak NBA zoals elk jaar de barbecue aan om het seizoen feestelijk af te sluiten. Dat gebeurde dit jaar samen met Antwerp Dynamics. Ook deze keer ging het feest door in het Fort van Merksem.

Er werd gedacht aan de grote en de kleine hongertjes en het weer werkte goed mee. In een ontspannen sfeer kan iedereen zich te goed doen aan een lekker stuk vlees en de nodige groentjes, of een frisse pint drinken aan de toog.

‘s Avonds konden de zanglustigen hun ei kwijt tijdens de derde editie van Brabo Zingt en was er nog tijd en gelegenheid voor een dansje.

Dank aan de aanwezigen, en bedankt helpende handen die er weer voor zorgden dat de jaarlijkse BBQ een succes werd!

2014 PAASTORNOOI FOTO

april 23rd, 201426-04-2014 PAASTORNOOI

april 19th, 2014

Ook dit jaar organiseerde Nieuw Brabo Antwerpen een PAASTORNOOI, gespreid over twee weekends. Hieronder vind je sfeerbeelden van het SENIORSWEEKEND.

Zaterdag 26 april p.m.: Seniors Heren
A 17:00 Nieuw Brabo Seniors 2 Antwerp Dynamics
B 18:45 BBC 708 Nieuw Brabo Seniors 2
C 20:30 Antwerp Dynamics BBC 708
Zondag 27 april a.m.: Seniors Dames
A 10:00 Nieuw Brabo Gembo
B 11:30 YSE St Louis Girls Gembo
C 13:00 Nieuw Brabo YSE St Louis Girls
Zondag 27 april p.m.: Seniors Heren
A 15:00 Nieuw Brabo Seniors 3 Kontich 4
B 16:30 Kontich 4 Insurex Sobabee
C 18:00 Insurex Sobabee Nieuw Brabo Seniors 3

12-04-2014 SENIORS 2 – VRIENDENHOF WALEM

april 13th, 2014
Carl

In hun laatste wedstrijd van het seizoen kwamen de seniors uit 1e provinciale te staan tegenover Vriendenhof Walem, op papier de betere ploeg met een plaats net onder de top drie in het klassement. De wedstrijd werd geopend met een bemoedigende voorsprong voor de thuisploeg, we pakten in snel tempo twaalf punten meer dan de bezoekers. Die lieten zich echter niet onbetuigd en kregen al in de zevende minuut van het tweede kwart de kans om gelijk te komen met twee freeshots. Die misten beide doel, maar in de negende minuut lukte het Walem dan toch om na een fraaie steal op het middenveld over de thuisploeg heen te wippen. Stand bij rust: 35-36.

Michael Michael
Sam Michael

Vers uit de kleedkamer pakte NBA opnieuw het initiatief en een voorsprong van 8 punten. Walem loste echter niet. In de eerste minuten van het vierde en beslissende kwart gaf NBA de bal enkele malen al te gemakkelijk uit handen en naderden de bezoekers opnieuw tot vier punten. Echt gevaarlijk werd het echter niet meer. In de slotfase kreeg NBA nog enkele freeshots door de ring en was de overwinning binnen: 71-64.

Quarters: 23-17, 12-19, 21-14, 15-14.

Koen: 6, Michael: 11, Wesley: 7, Stanley: 5, Igor: 8, Francis: 7, Alexander: 2, Sam: 25.

Carl Sam

Voor enkele teamleden betekende deze laatste wedstrijd van het seizoen eveneens het afscheid: coach Carl en spelers Sam en Michael werden door het bestuur bedankt voor hun inzet doorheen de jaren, hun echtgenotes werden in de bloemetjes gezet. Tot straks in de tribunes!

Paul Huybrechts Afscheid... Coach Carl

Sam - Carl - Michael... Bedankt!

12-04-2014 SENIORS 1 – STEVOORT

april 13th, 2014
Schepen van Sport Ludo Van Campenhout opende de wedstrijd

Onze landelijke seniors speelden vanavond thuis hun laatste wedstrijd voor het seizoen tegen Stevoort BBC. We verwelkomden Antwerps schepen van sport Ludo Van Campenhout die de wedstrijd kwam openen.

 

 

Het eerste kwart beloofde weinig goeds. NBA kon moeilijk tot onder het bord raken zodat Stevoort vrijwel alle defensieve rebounds pakte en tegelijk aanvallend de driepunters vlot door de ring mikte. Seniors 1 keek al snel tegen een achterstand van 20 punten aan en sloot quarter 1 af met 9-27 op het bord.

Met een fraai offensief in het tweede kwart bewees NBA dat de strijd nog niet was gestreden: in de eerste vijf minuten werd het verschil teruggebracht tot vijf punten, in de achtste minuut tot slechts twee puntjes. Stevoort bleef tot enkele minuten voor rust steken op vijf punten maar scoorde dan toch nog enkele malen.

Ook in het derde kwart bleef NBA ervoor gaan maar Stevoort pakte opnieuw de rebounds en speelde de bal snel rond. Ze liepen terug elf punten uit en weer dichtte de seniors grotendeels de kloof. Bij aanvang van het beslissende kwart stond het 51-54 en was alles nog mogelijk.

Filip Temmerman Thibault Koppen

De supporters kregen waar voor hun geld: in de tweede minuut kwam NBA eindelijk op voorsprong maar zag het kleine voordeel al snel terug verdwijnen. Vanaf 58 punten kwam het gelijk maar met nog drie minuten te spelen kwam Stevoort, dankzij enkele geslaagde freeshots, terug vier punten voor. Aangemoedigd door het publiek kon NBA de kansen keren en bij 72-70 begon Stevoort onvoorzichtig te spelen: in de laatste minuten werden nog verschillende freeshots toegekend die onze seniors nagenoeg allemaal konden verzilveren. Eindstand: 79-71.

Quarters: 9-27, 21-11, 21-16, 28-17.

Thibault: 17, Filip: 29, Alexander: 0, Peter: 17, Benjamin: 2, Maarten: 8, Stanley: 2, Björn: 2, Bob: 2

Seniors 2e landelijke

Ambiance was er ook voor en na de wedstrijd: coach Stefan zorgde voor een kruidige chili con carne en de leden van de damesploeg verkochten cocktails – zoet of pittig, voor ieder wat wils.

Chili con carne Ambiance
Doe ze maar vol... Cocktails!

29-03-2014 NBA MINIEMEN 1 – BC GUCO LIER

maart 30th, 2014

Bij aanvang van de wedstrijd van onze miniemen was het tijdens de eerste minuten vooral Guco dat druk zette op Nieuw Brabo. Ze kregen de meeste doelkansen en pakten vrijwel alle aanvallende rebounds. Desondanks werd er weinig gescoord en ging het gelijk op. Eens de tien punten op het bord stonden pakte NBA echter de wedstrijd in handen. Er werd nog vaak gemist maar dat werd goed gemaakt met een paar fraaie combinaties die nog voor rust resulteerden in een mooie voorsprong.

In de tweede helft werd er heel wat zenuwachtiger gespeeld. Guco stelde slechts zes spelers op en leek last te krijgen van de vermoeidheid, maar kon tijdens het vierde kwart toch nog flink wat weerstand bieden. De laatste minuten mochten gerust tumultueus worden genoemd.

Naast de overwinning vierden we ook nog de verjaardagen van de coach en een van de mama’s dus: tijd voor taart!

Quarters: 17-11, 16-4, 13-4, 9-6.

Elia: 13 – Mitch: 4 – Raf: 8 – Badr: 2 – Kobe: 15 – Filip: 2 – Keenen: 10 – Jens: 1

30-03-2014 NBA BENJAMINS – BG WILLEBROEK

maart 30th, 2014

In hun laatste competitiewedstrijd voor dit seizoen ontmoetten de benjamins BBC Groot-Willebroek. De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op maar halfweg het eerste kwart plaatste Willebroek een stevig offensief en nam het de leiding.

Nieuw Brabo kon pas in de tweede helft echt terugvechten: het derde kwart werd met winst afgesloten, het vierde met een gelijke score. De schade van de eerste helft kon echter spijtig genoeg niet meer volledig ongedaan gemaakt worden en met 39-45 was het Willebroek dat de punten pakte.

Quarters: 10-17, 6-10, 15-10, 8-8.

20-03-2014 WAFELSLAG

maart 23rd, 2014

De verkoop van wafeltjes ten voordele van de club was ook dit jaar een succes. De best verkopende ploeg kreeg als prijs cinematickets voor het hele team. Net als vorig jaar ging de overwinning naar de miniemen 1, zij mogen alvast een filmpje kiezen!

Hartelijk dank aan al de leden die de zoete zonde aan de man brachten en aan hen die de wafeltjes kochten: laat ze u smaken!

29-03-2014 SPAGHETTIDAG

maart 19th, 2014

Zaterdag 29 maart werden er de ganse dag thuiswedstrijden gespeeld. De seniors 3 zorgden voor de hartige hap, je kon vanaf een uur of elf bij hen terecht voor een heerlijke kom spaghetti!