07-10-2017 INITIATIE BASKET

Je kan initiatiebasket komen volgen op 7 en 14 oktober van 10 tot 12 uur.

Besluit je dat basketbal je toch niet helemaal ligt? Geen probleem! Je hebt het tenminste geprobeerd.

Is basket wel iets voor jou? Dan kan je mits betaling van 170 EUR aansluiten bij onze club en tot het einde van het seizoen mee trainen en misschien wedstrijden spelen. De dagen tot het einde van het jaar liggen al vast, die voor de periode januari tot en met april worden later beslist. Je kan op volgende datums komen trainen:

 • 21 oktober
 • 28 oktober
 • 4 november
 • 11 november
  • 25 november
  • 2 december
 • 9 december
 • 16 december
 • Basketbalschool

  ARCHIEF 2014-2015

  Antwerpen Zingt

  Nog voor het seizoen goed en wel begonnen is planden we onze eerste activiteit. Onder het motto “Spieken bij de buren kan geen kwaad” bezocht een delegatie van NBA ANTWERPEN ZINGT op 3 augustus.

  Lees meer…

  Pita

  Tijdens het weekend van 6 en 7 september speelden we thuis onze eerste wedstrijden van het seizoen. Onze SENIORS 3 grepen deze gelegenheid meteen aan om het publiek te verwennen met EEN HEERLIJKE PORTIE PITA.

  Lees meer…

  Paëlla

  Op vrijdag 10 oktober was het smullen geblazen in de cafetaria, we schaarden ons dan met z’n allen rond de grote pan en dompelden onszelf onder in SPAANSE SFEER met lekkere PAELLA.

  Lees meer…

  Cocktails

  Op 18 oktober staken onze SENIORS DAMES opnieuw de bevallige handen uit de mouwen om hun gasten te tracteren op een Bicky burger en HEERLIJKE COCKTAILS.

  Lees meer…

  Kaas-en-wijnavond

  Op 21 november ging onze jaarlijkse topper door, de super-de-luxe KAAS-EN-WIJNAVOND. Het werd een gezellige boel, klik door naar de pagina voor enkele sfeerbeelden.

  Lees meer…

  Sint

  DE SINT bracht op 6 december een bezoekje aan onze jongste spelers. De schoentjes stonden klaar en DE SINT werd enthousiast onthaald!

  Lees meer…

  Jenever De eerste seniorswedstrijden van het nieuwe jaar, op 3 januari, worden extra luister bijgezet met een JENEVERKRAAM en smaakvolle spekpatatjes.
  Fandag Op 7 februari hielden we onze FANDAG. Je kon komen supporteren voor twee seniors maar je kon die avond ook smullen van lekkere kip van ’t spit of ribbetjes, beide met patatjes en groenten naar believen. De sfeer zat er nadien helemaal in met een optreden van “rockin’ pop coverband” Hard Candy.
  Valentijnsbrunch

  Romantiek vierde hoogtij op 15 februari: onze jaarlijkse ZONDAGSBRUNCH stond deze keer helemaal IN HET TEKEN VAN VALENTIJN.

  Lees meer…

  Rommelmarkt De Expohal werd op 15 maart even omgetoverd in een heuse ROMMELMARKT.
  Paastornooi Op 4, 5 en 6 april organiseerden we ons PAASTORNOOI VOOR JEUGDSPELERS.
  Algemene vergadering

  Op 8 mei organiseerden we onze JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING: een gelegenheid om terug te blikken op het voorbije seizoen en vooruit te kijken naar het volgende.

  Lees meer…

  NBA BBQ

  Op 10 mei sluiten we naar goede gewoonte het seizoen af met de NIEUW BRABO BARBECUE in het Fort van Merksem.

  Lees meer…

  08-05-2015 ALGEMENE VERGADERING

  Op onze jaarlijkse algemene vergadering, op vrijdag 8 mei, gunde kersverse nieuwe voorzitter Stefan ons een terugblik op het voorbije seizoen, met lof voor de inzet van de ploegen.

  De doelstellingen voor het seizoen 2015-2016 werden toegelicht. Zo wordt o.a. opnieuw een cursus “tafelofficieel” ingericht om de ondersteuning voor de ploegen veilig te stellen.

  Basketbal is een competitiesport en een ploegsport: de voorzitter benadrukte hoe belangrjik het is om als team samen te trainen en samen in de competitie te spelen, en dit zowel bij thuis- als uitwedstrijden.

  Tot slot werd gewezen op het belang van onze activiteiten en de cafetaria als bron van inkomsten: de lidgelden dekken slechts een klein deel van de kosten die we jaarlijks moeten maken om onze spelers de kans te geven hun sport te beoefenen. Ideeën voor activiteiten of informatie over mogelijke sponsors zijn dan ook meer dan welkom.

  10-05-2015 NBA BARBECUE

  Op zondag 10 mei sloot onze club naar goede gewoonte het seizoen af met de NIEUW BRABO BARBECUE in het Fort van Merksem.
  Omdat het moederdag was kregen alle mama’s een glaasje cava aangeboden. Terwijl de gasten genoten van een drankje werd alles in gereedheid gebracht voor een zomerse maaltijd. Om 13:00 lagen de eerste stukken vlees boven de kolen.
  Het gezellig samenzijn werd ook aangegrepen als gelegenheid om Manu en Bjorn Van Marsenille in de bloemetjes te zetten: ze sluiten beide samen met het basketbalseizoen een periode af van meer dan twintig jaar Brabo, als speler en bestuurslid. Onze club is hen dan ook zeer erkentelijk voor hun bijdrage.

  19-05-2013 Tornooi Olicsa Miniemen

  Op 19 mei speelden onze miniemen hun laatste tornooi, bij Olicsa. De eerder sombere weersvoorspellingen van de voorbije week konden gelukkig worden weggelachen, we kregen onverwacht veel zon zodat er op het terrein flink gezweet werd.

  We speelden twee wedstrijden, een met winst, een met verlies. Bijna twee maanden na de laatste competitiewedstrijd nog één keer alles geven, om dan een verdiende zomerrust in te gaan.

  Na het tornooi trokken we richting Amadeus, waar we een slotmaaltijd hadden gepland met coach en spelers. Een beetje dollen, een maaltijd om (letterlijk) duimen en vingers af te likken – no stress!

  Om de avond af te ronden stapten we met z’n allen nog even over de Sinksenfoor. Alle remmen los en de liefhebbers konden nog een dessertje meepikken.

  Een mooie afsluiter voor het seizoen 2012-2013 waarin we netjes in het midden van het klassement eindigden.

  17-05-2013 Algemene vergadering

  Op vrijdag 17 mei 2013 ging onze Algemene vergadering door. De leden (in de eerste plaats de vele nieuwe leden) konden van jeugdvoorzitter Peggy Van Bruyssel een en ander te weten komen over het reilen en zeilen van Nieuw Brabo Antwerpen en – niet onbelangrijk – een eerste blik werpen op de samenstelling van de ploegen en het trainingsschema voor het seizoen 2013-2014.

  04-05-2013 NBA barbecue

  In het stemmige kader van het Fort van Merksem organiseerde Nieuw Brabo ook dit jaar weer een barbecue om het seizoen af te sluiten.

  Het eerste vlees lag al snel op de barbecue, wie last had van een knaagje bleef niet op z’n honger zitten.

  De avond werd afgesloten met een bescheiden editie van “Brabo Zingt”, waarbij de moedigsten onder de aanwezigen de micro ter hand namen. Na een uurtje compleet “foute” muziek kon het opruimen beginnen…

  Zoals steeds dank aan de aanwezigen en de helpende handen die ook weer dit jaar de barbecue tot een feest maakten.