geschiedenis VAN ONZE CLUB

Nieuw Brabo Antwerpen is ontstaan naar aanleiding van de verhuis van EDU Basket in Merksem naar de site op de Slachthuislaan. Eerder was EDU Basket de nieuwe naam voor St- Henricus BBC, nadat deze laatste zich afgesplitst had van Brabo Antwerpen 1959 om meer recreatief te werken om zo veel meer jongeren te laten sporten.

In 2004 verhuisden we naar 2 hangars van het voormalige slachthuis die we tot basketbalhal hadden omgetoverd. Hiermee ontstond onze naam Nieuw Brabo Antwerpen. In 2006 kregen we de gelegenheid onze thuiswedstrijden te spelen in de Expohal te Deurne. De Expohal werd trouwens in 2009 tot een beschermd monument gedoopt.

In 2017 startte ook onze Basketbalschool, waar wekelijkse recreatieve trainingen aangeboden worden voor kinderen van 6 tot 15 jaar zonder basketbalervaring. In het begin van het seizoen 2019-2020 is het nieuwe bestuur van start gegaan met als doelstelling een familiale club te zijn voor iedereen; jong en oud, beginner of ervaren speler. Sinds Covid is de club van 3 ploegen terug opgebouwd naar 10 ploegen, waarvan 4 seniorploegen en 6 jeugdploegen. Dit is goed voor meer dan 100 leden, van het jongste lid 4 jaar tot het oudste lid van 85 jaar.

Eén van de doelstellingen is een degelijke opleiding te geven aan onze jeugd door gediplomeerde en ervaren coaches. Daarom zijn wij ook trots dat verschillende jongeren die bij ons hun basisopleiding gekregen hebben later in eerste en tweede nationale kansen kregen. Daarnaast zien wij een synergie tussen jeugd, seniors, vrijwilligers en bestuur door coachingsopleidingen en scheidsrechtersopleidingen aan te bieden.

Tijdens een wedstrijdweekend verwelkomen we hier naast de spelers tot 300 supporters per dag. Iedereen passeert dan steeds onze cafetaria, die door clubvrijwilligers wordt uitgebaat. Naast het sportieve worden er tal van activiteiten georganiseerd tijdens het seizoen, door en voor jong en oud, waar niet enkel spelers maar ook veel vrienden en familie de weg vinden naar onze Expohal.

Als multiculturele club zijn wij trots op al onze spelers. Wij hanteren strikt een antiracistisch beleid op en af het veld. Onze spelers, coaches, bestuur, supporters en vrijwilligers, met een achtergrond uit bijna 20 verschillende culturen, vinden bij ons ook een thuishaven.

Wij willen onze sportieve leden het beste aanbieden. Een deel van de kosten kunnen we verhalen op onze leden door middel van lidgeld. Dit houden we bewust zo laag mogelijk om iedereen de kans te geven lid te worden van onze club. Daarom zijn wij steeds op zoek naar externe bronnen van inkomsten. Mede dankzij de steun van onze sponsors en sympathisanten kunnen wij onze doelstellingen realiseren.

Gallerij

onze coolste momenten

Nieuw Brabo Antwerpen is een familiale basketbalclub in Deurne waar iedereen welkom is! Wij bieden zowel competitief als recreatief basketbal aan.

Contact Info

Website made by LEMO Agency

Privacybeleid